Vykradnuté auto. Krádež nafty z buldozéra. Vykradnutie chatky. Hospitalizácia zraneného cudzinca.

04.05.2008 Celý región

Vykradnuté auto: Prešovskí policajti vyšetrujú vlámanie do zaparkovaného osobného auta Š-120, ku ktorému došlo v čase od 23.00 hod. dňa 2.5.2008 do 01.06 hod. 3.5.2008 v Prešove na Konštantínovej ul. pri Františkánskom kostole.
Neznámy páchateľ ukradol z neho autorádio, čím 20 ročnému majiteľovi z Fintíc spôsobil škodu vo výške 2 500, - Sk. Policajti začali trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Krádež nafty z buldozéra
Prešovskí policajti vyšetrujú krádež nafty z palivovej nádrže pracovného stroja - buldozéra zn. Caterpillar DGH LGP, ktorý bol odstavený na odstavnej ploche na rázcestí Vydumanec v Prešove. Páchateľ v dobe od 10.15 hod. dňa 2.5.2008 do 06.45 hod. dňa 3.5.2008 z nádrže ukradol 280 litrov motorovej nafty, čím pre súkromnú spoločnosť z Jakuban, okr. Stará Ľubovňa, spôsobil škodu 12 000, - Sk. Policajti začali trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže.

Vykradnutie chatky
Včera osobne oznámil na OO PZ Prešov sever 6O ročný Prešovčan, že v dobe od 18.00 hod. dňa 28.4.2008 do 11.50 hod. dňa 3.5.2008 doposiaľ nezistený páchateľ pretrhol reťaz na vstupnej bránke na pozemok jeho chatky v záhradkárskej osade Kúty v Prešove.
Páchateľ z chatky ukradol drevený vyrezávaný lakovaný stôl s dvoma lavicami, starší kredenc farby, v ktorom bolo uložených niekoľko tisíc korún, - Sk, strunovú kosačku, kuchynské riady a rôzne iné veci a predmety . Pre oznamovateľa tak spôsobil škodu 13.300, - Sk.
Policajti začali trestné stíhanie pre prečin porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom krádeže. Vyšetrujú policajti OO PZ Prešov – sever.

Hospitalizácia zraneného cudzinca:
Policajti Okresného dopravného inšpektorátu v Starej Ľubovni vyšetrujú dopravnú nehodu, ku ktorej došlo včera o 13.30 hod. medzi obcami Hniezdné a Nižné Ružbachy, okr. Stará Ľubovňa. 23 ročný muž z Poľska viedol motocykel zn. SUZUKI, MPZ: PL, bez príslušného vodičského oprávnenia ako druhý z troch motocyklov, kde pri prechádzaní pravotočivej zákruty predchádzal pred ním idúci motocykel cez plnú bielu čiaru a v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti svojím schopnostiam nezvládol riadenie a v šmyku sa prevrátil na pravý bok a následne narazil do zvodidiel na ľavej strane. Pri nehode vodič utrpel ťažké zranenie s dobou liečenia a PN 6 až 8 týždňov a musel byť hospitalizovaný v NsP v Starej Ľubovni. Vykonanou dychovou skúškou policajti u neho nezistili požitie alkoholických nápojov. Mladý muž na územie Slovenskej republiky prišiel cez hraničný priechod Mníšek nad Popradom. Na motocykli vznikla škoda 30.000, - Sk a prevzali ho príbuzní vodiča.
Dopravnú nehodu zavinil mladý vodič porušením príslušných ustanovení zákona o premávke na pozemných komunikáciách .
 

Vyberte región